• OBS!!!!! SEMESTERSTÄNGT!
Amoken har stängt för semester till och med 13 september. Välkomna åter från 14 september.

Amoken

Alla Amokens produkter tillverkas för hand i en friggebod i Bråttensby mellan Herrljunga och Vårgårda.Vi som startade Amoken har stora hundar och erfarenhet av att träna tjänstehundar samt hundar i bland annat personspår, viltspår, skydd, specialsök och lydnad och vi tyckte det saknades riktigt bra, stadiga och hållbara selar för hundar av större modell. Samtidigt fick vi en förfrågan från fysioterapeut på Malmö djursjukhus om att utveckla en ergonomisk sele till deras vårdavdelningar. I samarbete med denna fysioterapeut tillkom selen som är den produkt Amoken säljer mest av.Från början tillverkade Amoken enbart praktiska selar med reflex eller utan dekorband. Vi insåg snart att det saknas lite roligare och festligare alternativ för större hundar. Därför går nu både sele och halsband att få med nitar, bling och andra dekorband.

Eftersom Amoken har en mängd varianter av samtliga produkter så är det omöjligt att hinna bygga upp ett lager av varje variant och storlek och därför tillverkas varje produkt efter hand som beställningarna kommer in. Vid många beställningar kan därför leveranstiderna vara ganska långa.

Ett alternativ hade varit att förlägga produktionen till en fabrik utanför Sverige men vi vill ha kontroll över kvaliteten och tycker den är viktigare än snabba leveranstider.Amoken har ett fåtal återförsäljare och kommer inom kort att börja samarbeta med någon ytterligare men vi håller antalet nere för att inte få orimliga leveranstider.


.
Förutom selar tillverkar vi halsband i "halvstrypmodell", hängare, benviktmanschetter och hållbara, bekväma koppel,. Även viktmanschetterna är utvecklade efter förfrågan från fysioterapeut som tyckte det saknades smalare varianter för mindre hundar.